• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instruktoru za popis prijetila da će ga ubiti

Problemi u vezi s popisom nastavljeni su i tokom ovog vikenda.

 Instruktoru za popis prijetila da će ga ubiti Izvor: MONDO

Jedna Banjalučanka instruktoru je prijetila smrću, a u Gornjim Korićanima, kod Kneževa muškarac je popisivaču oteo popisnice, te ih pocijepao, pišu Nezavisne.

Incident u Banjaluci dogodio se u subotu, a o svemu je obaviještena Popisna komisija u ovom gradu.

„Djevojka koja popisuje posjetila je tu ženu u banjalučkom naselju Nova varoš u petak, ali joj ova, osim na nekoliko pitanja, nije željela odgovoriti na ostala, što je dužna. Međutim, drama je nastupila kada je tu ženu u subotu, zajedno sa djevojkom, posjetio instruktor kako bi riješio problem", ističe izvor „Nezavisnih", blizak banjalučkoj popisnoj komisiji.

Sagovornik dalje dodaje da je žena otvorila vrata stana, a kada joj je rekao da treba da navede i svoje ostale podatke, ona je počela da prijeti.

„Ta žena je galamila, te mu je prislonila kažiprst na čelo i zaprijetila riječima: 'Momak, dođeš li još jednom ispred ovih vrata, ubiću te u čelo",naglašava sagovornik lista.

Dubravko Malinić, predsjednik Popisne komisije Banjaluka, potvrđuje da se dogodio incident, dodajući da će o svemu danas da obavijeste policiju.

I policija iz Kneževa ima posla zbog popisa, jer je jedan muškarac danas u Gornjim Korićanima popisivaču oteo i pocijepao papire.

„Popisivač je kazao tom čovjeku kako treba da ga popiše, ali on se iz njemu poznatih razloga naljutio, pocijepao papire i sjeo u auto, te pobjegao. Sve smo rekli policiji, koja je odmah otišla na lice mjesta", naglašava sagovornik "Nezavisnih" iz Popisne komisije Kneževa.

Željko Mirjanić, član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a, rekao je danas da je popis stanovništva u BiH veoma važan za izradu strategija razvoja. On je pozvao građane da se odazovu popisu.

Inače, kako je danas potvrđeno, Granična policija BiH je na graničnom prelazu u Skelanima u subotu zaustavila osobu koja je s popisnicama željela preći u Srbiju. Popisnice nisu zaplijenjene, jer je nakon upozorenja osoba iz BiH izašla bez njih.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE