• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nepotizam u RS: Djeca funkcionera u UO

Udruženje građana Slobodna Republika zatražilo je od premijerke RS da poništi odluku o imenovanju djece funkcionera vladajućeg SNSD za članove UO.

 Nepotizam u RS: Djeca funkcionera u UO Izvor: MONDO

Udruženje građana Slobodna Republika zatražilo je danas od premijerke RS Željke Cvijanović da poništi odluku o imenovanju djece funkcionera vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za članove Upravnog odbora Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Budućnost u Derventi.

U saopštenju Slobodne Republike navodi se da su za članove UO ove ustavnove imenovani sin načelnika Derventa Davor Simića, kćerka načelnika Odjeljenja za opštu upravu u opštini Derventa Ivona Nović, kao i sin direktora Komunalnog preduzeća Komunalac iz Dervente Nikola Ružičić.

"Ovo predstavlja najgrublje kršenje svih mogućih načela i principa u radu izvršne vlasti, ali i brojnih zakona. Ovakva vrsta nepotizma je zdravom razumu neshvatljiva i narušava dignitet Republike Srpske i dostojanstvo svakog poštenog građanina", ocjenjuje se u saopštenju.

Slobodna Republika podsjeća premijerku Cvijanović da su djeca funkcionera SNSD, koju je imenovala u UO Budućnosti, već zaposleni, da primaju plate kao budžetski korisnici ili zaposleni u javnim preduzećima, što njenu odluku "u ovim teškim vremenima, čini dodatno neprihvatljivom".

Udruženje upozorava Cvijanovićevu da će, ako tu svoju odluku ne stavi van snage, potvrditi da ne radi u interesu građana RS.

"Ukoliko ovu sramnu odluku stavite van snage bar malo ćete oprati obraz Vladi na čijem ste čelu, a koji ste ovakvim postupcima u velikoj mjeri doveli u pitanje", navodi se u saopštenju.

Na čelu Slobodne Republike je Nikola Dronjak, bivši predsjednik Unije studenata RS, koji je u junu organizovao proteste u Banjaluci zbog lošeg studentskog standarda.

(Beta, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE