• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv "prljavih" inspektora

Ministar Radislav Jovičić naredio da specijalni tim MUP-a provjeri navode o vezi inspektora CJB Banjaluka i zelenaša Branislava Smiljanića Ćele.

 Istraga protiv "prljavih" inspektora Izvor: MONDO

MUP je ujedno pozvao sve građane koji imaju saznanja o umiješanosti pripadnika MUP-a RS u kriminalne radnje da to prijave na besplatan telefon 051/219- 300 ili u najbližu policijsku stanicu, javljaju Nezavisne novine.

Iz MUP-a RS danas je saopšteno da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić naložio da članovi ovog tima ispitaju da li je bilo odgovornosti policijskih službenika i, ako jeste, da se hitno pokrenu postupci protiv njih, kao i da se ispita odgovornost onih koji ih do sada nisu procesuirali.

"Novoformirani tim koji vode načelnici Uprave kriminalističke policije i Jedinice za profesionalne standarde MUP-a RS treba ministra da izvijeste do kojih su saznanja došli u roku od 15 dana", navodi se u saopštenju MUP-a.

Dužnost policijskog službenika je, navode iz MUP-a, da poštuje zakonske propise i pravila službe, kao i etički kodeks, a svako drugo ponašanje je neprihvatljivo.

"Nezavisne" su u septembru prošle godine, nakon sprovedene akcije kodnog naziva "Knez dva", otkrile da su u vezu sa zelenašem Smiljanićem dovedeni inspektori CJB Banjaluka.

Ovi inspektori su za potrebe Smiljanića odrađivali brojne prljave poslove, među kojima i protivzakonito privođenje i mučenje građana.

Na suđenju Smiljaniću u Okružnom sudu Banjaluka prije nekoliko dana izvedeni su, kao materijalni dokazi Tužilaštva, transkripti razgovora u kojima inspektori CJB Banjaluka do detalja opisuju Smiljaniću kako su mučili žrtvu čija je "krivica" bila ta što je pokušao spriječiti tuču između svog i Smiljanićevog sina.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE