• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamijenjena tri popisivača u Srebrenici

Zbog kršenja pravila i neregularnosti rada tri popisivača iz Srebrenice su zamijenjena i oduzet im je popisni materijal.

 Zamijenjena tri popisivača u Srebrenici Izvor: MONDO

Popunjeni obrasci tih popisivača biće poništeni, izjavila danas predsjednik Popisne komisije u ovoj opštini Nermina Muminović.

Muminovićeva je precizirala da će popis stanovnika i imovine u pet popisnih krugova na području ove opštine biti ponovljen zbog utvrđenog neregularnog rada popisivača na tim područjima.

Prema njenim riječima, biće angažovani novi popisivači umjesto suspendovanih i do 15. oktobra može biti obavljen popis u tim popisnim krugovima, jer je riječ o rijetko naseljenim područjima.

Ona je dodala da problem predstavlja nedostatak popisnog materijala, zbog poništavanja popunjenih neregularnih popisnih obrazaca.

"Zatražili smo dodatne količine popisnih materijala i ukoliko to bude na vrijeme obezbijeđeno popis će biti završen u planiranom roku u srebreničkoj opštini", tvrdi Muminovićeva.

Ona nije navela imena suspendovanih popisivača, ali je rekla da je riječ o onima koji su pokušali prenijeti popisni materijal u Bajinu Baštu u Srbiju, kao i onom koji je popisivao građane u restoranu.

Muminovićeva se izvinila građanima koji su već dali podatke popisivačima, jer će od njih ponovo biti traženi podaci zbog ponavljanja popisa, te zamolila da to uvaže i novim popisivačima daju potrebne podatke da bi se popis regularno obavio.

Popisni materijal čuvaće se se u Istočnom Sarajevu 

Agencija za statistiku BiH potpisala je ugovor o zakupu prostora za centralno skladištenje i obradu popisnog materijala sa Mladenom Tomaševićem iz Istočnog Sarajeva.

Tomaševićeva ponuda, među osam pristiglih, bila je najprihvatljivija sa aspekta cijene i uslova navedenih u javnom pozivu.

Savjetnik za odnose sa javnošću Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović rekla je na konferenciji za novinare da se prostor za skladištenje i obradu popisnog materijala od oko 1.600 metara kvadratnih nalazi u poslovnom objektu Tomašević u Istočnom Sarajevu.

Ona je napomenula da je Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine utvrđeno da lokacija za skladištenje i obradu popisnog materijala bude u Istočnom Sarajevu.

Adembegovićeva je rekla da će magacinski prostor za prihvat i skladištenje popisnog materijala, koji će dostavljati poslije popisa opštinske popisne komisije, biti opremljen do 18. oktobra, a ostale prostorije do kraja mjeseca. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE