• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjeriti dozvole za Bošnjački centar

Srpska koalicija iz Srebrenice traži provjeru zakonitorsti dozvole za izgradnju Bošnjačkog centra u ovom gradu.

 Provjeriti dozvole za Bošnjački centar Izvor: MONDO

Koalicija za Republiku Srpsku, koju čine sve srpske stranke i nevladine organizacije u Srebrenici, pozvala je predstavnike Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske i nadležne inspekcijske službe da provjere da li su eventualne dozvole za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra (BKC) u ovom mjestu izdate na zakonit način.
Iz ove koalicije podsjećaju da je Osnovni sud iz Srebrenice ranije zabranio bilo kakvu gradnju u tom dijelu grada dok se ne izvrši presuda po tužbi advokata Mire Jakšić zbog štete koju je nakon rata opština Srebrenica nanijela nezakonitim rušenjem desetak kuća u centru ovog mjesta.

U saopštenju Koalicije navedeno je da je, zbog sumnje u regularnost gradnje ovog objekta, na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica zatraženo od načelnika za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Hanise Jahić da pojasni pod kojim uslovima su izdate eventualne saglasnosti za izgradnju BKC i da li je izvršena sudska presuda prije početka izgradnje ovog objekta koja se nesmetano odvija.

Odgovor na ovo odborničko pitanje očekuje se na narednoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je novinarima da je izdavanje građevinske dozvole za izgradnju BKC-a, kao i za ostale objekte, tehničko pitanje koje rješava Odjeljenje za urbanizam i stambeno-komunalne poslove i da se on lično tim ne bavi.

"Poznato mi je da su izdati određeni akti na osnovu kojih su započeti radovi i taj objekat se gradi", naveo je Duraković, ne pominjući građevinsku dozvolu i ne preciziravši o kojim dokumentima je riječ.

On je istakao da se ti akti moraju obrađivati i izdavati u skladu sa zakonom, a ako neko u to sumnja ili postoje osobe ili ustanove koje se smatraju oštećenim, mogu da podnesu žalbe nadležnom opštinskom odjeljenju, inspekcijskim službama ili da podnesu tužbe sudu i na zakonit način ospore dalje radove dok se ne utvrdi da li je nešto urađeno nezakonito.

"Nije mi poznato da je neko uložio žalbu i osporio izgradnju BKC-a", rekao je Duraković.

Bivši poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice Srbije Muamer Zukorlić položili su 25. jula kamen-temeljac za izgradnju BKC-a u centru Srebrenice, stotinjak metara od Islamskog kulturnog centra. Sredstva za izgradnju ovog objekta, kako je tada rekao Zukorlić, obezbijedili su Bošnjaci iz Sandžaka kao pomoć "braći u Srebrenici".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE