• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oduzeta roba vrijedna više od 50.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu vrijednu više od 50.000 KM.

 Oduzeta roba vrijedna više od 50.000 KM Izvor: MONDO

Prilikom kontrolnog pregleda kamionske pošiljke obveznika iz Gradačca i detaljnog brojenja robe po vrsti i količini, utvrđeno je da je uvoznik u carinski postupak, između ostalog, prijavio količinu od 26.130 pari čarapa, dok se na kamionu nalazila količina od 62.850 pari.

Količina od 36.720 pari čarapa bila je višak u odnosu robu prijavljenu u dokumentaciji koja je pratila uvoznu pošiljku, saopšteno je iz UIO BiH.

U skladu sa Zakonom o carinskim prekršajima, predmetna roba, čija se vrijednost procjenjuje na više od 37.000 KM, privremeno je oduzeta, a protiv pravnog i odgovornog lica pred nadleženim Opštinskim sudom u Tuzli podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Prilikom kontrole autobusa, koji redovno saobraćaju na relaciji BiH–Turska i BiH–Švajcarska, ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla u saradnji sa službenicima Granične policije Bijeljina, pronašli su neprijavljenu robu stranog porijekla - bicikle, TV plazme, laptop računare, raznu garderobu, torbice i drugu tehničku robu.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na više od 13.000 KM, a protiv vozača autobusa pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim Osnovnim sudom u Bijeljini, odnosno Opštinskim sudom u Orašju.

UIO BiH poziva sve građane da na besplatnu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE