• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vašington: Uspostavljanje Kluba prijatelja RS

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović izjavila da se tokom njene posjete SAD realizuje i projekat uspostavljanja Kluba prijatelja RS širom svijeta.

 Vašington: Uspostavljanje Kluba prijatelja RS Izvor: MONDO

Cvijanovićeva je pojasnila da je jedna od funkcija predstavništava Srpske da doprinesu uspostavljanju mreže prijatelja Republike Srpske u svijetu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

"Taj projekat se već realizuje u Americi, imamo uspostavljen Klub prijatelja u Vašingtonu, Filadelfiji i Njujorku, a već smo ranije uspostavili Klub prijatelja u Čikagu. Nakon toga idemo u Kaliforniju“, rekla je predsjednik Vlade Srpske i dodala da dijaspora zauzima centralno mjesto u ovom projektu.

Ona je pojasnila da je drugi važan element ovog projekta to da je on otvoren i za ljude iz zemalja u kojima funkcioniše Klub prijatelja.

"Uz istaknute ljude iz naše dijaspore, imamo sve više ljudi koji su Amerikanci, Belgijanci, Nijemci ili Austrijanci, dakle imamo prijatelje u mjestima u kojima su otvorena naša predstavništva. Ovo je vrlo važan projekat i vjerujemo da ćemo moći u budućnosti da neke stvari realizujemo zajedno", naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, za razliku od nekih koji kritikuju rad predstavništava, mnogi pokazuju pojačani nivo patriotizma i potrebu da sarađuju sa Republikom Srpskom koju vide kao jednu tačku koja je dobro organizovana, funkcionalna, koja može da ostvari svoju ulogu i pruži ruku prema svojim ljudima koji se nalaze bilo gdje u svijetu.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE