• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano, popodne kiša

U RS i FBiH danas će biti sunčano uz umjerenu oblačnost, a popodne na jugu, istoku i u centralnim područjima moguća je kiša i pljuskovi.

 Danas sunčano, popodne kiša Izvor: MONDO

Vjetar će biti slab i promjenljiv, na jugu slab do umjeren jugo.

Najviša temperatura vazduha biće od 18 do 23, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Jutros je u većini krajeva umjereno oblačno, duž rijeka i po kotlinama ponegdje uz sumaglicu i maglu.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica četiri stepena, Sokolac šest, Čemerno, Han Pijesak, Nevesinje devet, Sarajevo, Kalinovik 10, Banjaluka, Gacko, Srebrenica, Tuzla 11, Bijeljina, Gradiška, Višegrad 12, Prijedor, Doboj 13, Bileća, Zvornik 14, Trebinje, Bihać 15, Mostar 16 stepeni Celzijusovih.

Magla u kotlinama i uz riječne tokove

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno suvim kolovozima, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, a u kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Zbog sanacije mosta u Karanovcu, na pravcu prema Kneževu dozvoljeno je saobraćanje vozilima do pet tona nosivosti i visine do 2,8 metara, dok ostala vozila saobraćaju preko Jajca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije "Plavog mosta" na dionici magistralnog puta Mrkonjić Grad-Jezero saobraćaj se za automobile i autobuse preusmjerava na obilaznicu u neposrednoj blizini (Šormazov put), a teretni preko Jajca i Šipova.

Do 1. novembra traju radovi na dionici magistralnog puta Srpske Toplice-Karanovac u dužini od 50 do 100 metara, zbog čega se od 7.00 do 19.00 časova saobraća jednom kolovoznom trakom, naizmjenično, uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka–Doboj, dionica Prnjavor-Doboj, te je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog pravca u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Rudanka-Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja tako što će povremene obustave radnim danima i subotom trajati od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac je regionalni put Doboj-Modriča.

Zbog nastavka rekonstrukcije regionalnog puta Podgradci-Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave, a zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih pravaca Zagon-Jasik i Ukrina-Gornja Vijaka.

U mjestu Omanjska na lokalnom putu Makljenovac-Stanovi do 10. novembra trajaće deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Od 8.00 do 15.00 časova zbog deminiranja terena polučasovne obustave saobraćaja aktuelne su na dionici Tuzla-Bijeljina u mjestu Banj Brdo.

Povodom vjerskog praznika danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE