• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paradoks vještačkog ostrva u Vrbanji

Vještačko ostrvo koje je bilo na magistralnom putu M4, u banjalučkom naselju Vrbanja, pa je prošle sedmice srušeno, opet bi, moglo biti izgrađeno?!

 Paradoks vještačkog ostrva u Vrbanji Izvor: MONDO

Naime, Administrativna služba grada Banjaluka (ASBL) uputila je preduzeću "Putevi RS" zahtjev za saglasnost za izradu novog saobraćajnog rješenja u naselju Vrbanja, a u cilju izgradnje pristupnog puta za novoizgrađeno gradsko groblje.

Potvrđeno je to juče u "Putevima RS", preduzeću koje je prije samo nekoliko dana "Niskogradnji" iz Laktaša naložilo rušenje prvobitnog rješenja, tj. razdjelnog vještačkog ostrva koje je bilo postavljeno na sredini magistralnog puta, što je ovo preduzeće i uradilo. U "Putevima RS" kažu kako su nalog za uklanjanje razdjelnog ostrva izdali iz više razloga, među kojim je i to da saglasnost za izgradnju koju su ASBL dali još 2008. ne odgovara izvedenom stanju radova, pišu "Nezavisne novine".

Ono što bi ponovo moglo zabrinuti vozače jeste što se novo idejno rješenje ne razlikuje mnogo od prethodnog, jer se ponovo planira izgradnja razdjelnog ostrva.

Da je novi zahtjev upućen, potvrdili su nam i u Odjeljenju za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja ASBL, u kojem smatraju kako je i prvobitno rješenje izvedeno vrlo kvalitetno, te da je trebalo pustiti da radovi na njemu budu završeni i da bude postavljena saobraćajna signalizacija.

"Novim planom, saobraćajnica će u jednom dijelu biti proširena prema groblju, a zeleni pojas koji je uklonjen biće ponovo izgrađen, s tim da će ovaj put biti duži", kazali su juče u ovom odjeljenju.

Natalija Kostrešević, portparol "Puteva RS", kazala je kako će prvo stručna komisija ovog preduzeća izvršiti uvid u novi predlog koji je došao iz ASBL, te će zatim izaći na teren da izvrši neophodnu kontrolu.

Do sada nismo uspjeli saznati koliko je koštala izgradnja saobraćajnice na kojoj je razdjelno ostrvo srušeno, kao ni koliko će koštati izgradnja na osnovu novog rješenja ukoliko dobije saglasnost.

(MONDO, Foto: Nezavisne)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE