• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tešanović: Tolerancijom do bolje budućnosti

Nada Tešanović poručila da mladi treba da razvijaju toleranciju u društvu i prihvatanje različitosti

 Tešanović: Tolerancijom do bolje budućnosti Izvor: MONDO

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović poručila je da mladi treba da razvijaju toleranciju u društvu i prihvatanje različitosti, kako bi se gradila bolja budućnost i osigurao mir.

Ona je navela da je cilj Regionalne omladinske mirovne konferencije zapadnog Balkana pod nazivom "Mladi za Balkan - zajednička kampanja", koja počinje danas u Banjaluci, razmjena iskustava omladinskih mirovnih radnika iz regiona, umrežavanje i pokretanje zajedničke mirovne inicijative mladih zapadnog Balkana, kao i povezivanje sa programima Savjeta Evrope za mlade.

"Pitanje mira nije aktuelno samo tokom rata, već i u miru treba znati šta da se radi, a borba protiv mržnje na internetu je samo jedna od aktivnosti kojima se ovi mladi bave", rekla je Tešanovićeva novinarima prije otvaranja konferencije, koja će trajati do četvrtka, 17. oktobra.

Prema njenim riječima, konferencija je okupila mlade iz BiH, Srbije, Crne Gore i Albanije.

Mladi ambasador mira Savjeta Evrope i program menadžer u Omladinskom centru "Auktus" Ratko Savić rekao je da će učesnici konferencije, mirovni radnici, govoriti šta mladi mogu da učine za pomirenje, razvoj saradnje i napredak cijelog Balkana.

"Planiramo da iniciramo zajednički projekat koji će biti realizovan u naredne dvije godine u svim zemaljama zapadnog Balkana", najavio je Savić.

On je dodao da se ovom konferencijom nastoji ostvariti saradnja što većeg broja omladinskih organizacija iz regiona.

"Mladi su zainteresovani za mirovni rad, ali je problem što inicijative nisu povezane, te je potrebno da postoji sihronizovano djelovanje i sistematičan pristup u koji bi se uključile i institucije i predstavnici mladih u zajedničku kampanju", smatra Savić.

Predstavnik Kancelarije Savjeta Evrope u Sarajevu Meno Etema istakao je da je cilj konferencije da mladi iz regiona više sarađuju i rade zajedno na pomirenju.

"Mladi su aktivni u svojim zajednicama, ali želimo vidjeti da sarađuju i sa drugim zajednicama", dodao je Etema.

Prema njegovim riječima, ako mladi pokrenu inicijativu, postoji velika šansa za uspjeh.

Konferenciju organizuje Omladinski centar "Auktus" iz Banjaluke u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Savjetom Evrope.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE