• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluku dolazi sve više turista

Banjaluku je tokom osam mjeseci ove godine posjetilo 41.148 turista, što je za šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 U Banjaluku dolazi sve više turista Izvor: MONDO

"Od ukupnog broja u ovoj godini 19.332 su bili domaći, a 21.816 strani gosti", rekao je Srni samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Mladen Šukalo.

Prema njegovim riječima, u periodu januar–avgust zabilježeno je 67.472 noćenja, što je za 8,6 odsto više nego u istom periodu lani, kada je bilo 62.082 noćenja. Domaći turisti su ostvarili 27.786, a strani 39.686 noćenja.

Šukalo je naveo da je tokom avgusta Banjaluku posjetilo 4.098 turista i da je ostvareno 8.393 noćenja, te je bilo 1.576 domaćih i 2.522 stranih gostiju. "Banjaluka i ove godine bilježi rast turističkog prometa koji dostiže svoje maksimalne vrijednosti", istakao je Šukalo.

On je rekao da se Banjaluka sve više afirmiše i postaje prepoznatljiva kao turistička destinacija. "Turizam Banjaluke je jedna od rijetkih privrednih grana koja ostvaruje rast u doba recesije, što nam govori da je potrebno više ulagati u ovu privrednu granu", naglasio je Šukalo.

(Srna/MONDO, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE