• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oko 12.000 penzija iz Hrvatske pred blokadom

Više od 12.000 penzionera iz BiH koji penzije dobijaju iz Hrvatske moglo bi privremeno ostati bez penzija

 Oko 12.000 penzija iz Hrvatske pred blokadom Izvor: MONDO

Više od 12.000 penzionera iz BiH, 11.000 iz Srbije te oko 500 s Kosova koji svoje penzije dobijaju iz Republike Hrvatske moglo bi privremeno ostati bez penzija, piše današnji "Večernji list".

Radi se o penzionerima koji penzije primaju iz RH, a još nisu dostavili svoj osobni identifikacioni broj (OIB) Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, ili nisu predali zahtjev u Poreznu upravu RH da im se dodijeli ovaj identifikacioni broj.

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsku osiguranje pojašnjavaju kako su oni sve te osobe više puta pismenim putem obavještavali o tome kako trebaju dostaviti OIB, ali da određeni broj penzionera to nije napravio.

List podsjeća kako je krajnji rok za dostavu OIB-a 31. oktobar, te da će svima onima koji do tog datuma ne dostave taj broj penzije biti uskraćene sve dok to ne naprave.

Puzigaća: Moguć protestni odlazak u Zagreb

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća ne isključuje mogućnost protesta članova ovog udruženja i odlazak u Zagreb, ukoliko Hrvatska idućeg mjeseca obustavi isplatu penzija korisnicima iz Republike Srpske zbog nedostavljanja ličnog identifikacionog broja.

"Ukoliko nam Hrvatska obustavi isplatu penzija, članovi našeg udruženja će se sami organizovati i krenuti autobusima, bez pasoša, na proteste u Zagreb", rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da bivši radnici i invalidi rada traže da im redovno budu isplaćivane penzije koji su pošteno zaradili u Hrvatskoj.

Puzigaća je istakao da su izbjegli Srbi iz Hrvatske ogorčeni "terorom hrvatskih vlasti", koje godinama izbjegavaju da im omoguće uživanje njihovih stečenih prava - stanarski, radnih, penzionih, zdravstvenih i imovinskih prava, te prava koja se odnose na privatizaciju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE