• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija ulicu Srđana Aleksića?

Klub SNSD-a u gradskom parlamentu podnijeće incijativu na sljedećem zasjedanju da jedna ulica nosi naziv po trebinjskom heroju Srđanu Aleksiću.

 Banjaluka dobija ulicu Srđana Aleksića? Izvor: MONDO

Ovo je za "Nezavisne novine" potvrdio je Draško Kremenović, predsjednik Komisije za utvrđivanje prijedloga imena naselja, ulica i trgova i odbornik Kluba SNSD-a.

Iako je nekoliko gradova u BiH i regionu posvetilo jednu od ulica Srđanu, koji je svoj život dao braneći kolegu Bošnjaka, Banjaluka još nema ulicu sa njegovim imenom.

Ovu inicijativu podržala bi i opozicija, koja tvrdi kako je i ranije pokušavala da pokrene ovo pitanje, ali bez uspjeha.

"Što se nas tiče, mi smo apsolutno spremni da podržimo takvu inicijativu", kaže Zoran Talić, odbornik PDP-a.

Aleksandar Žolja, koordinator u Helsinškom parlamentu građana, kaže kako su odranije predlagali da dio Ulice kralja Alfonsa XIII bude preimenovan u ulicu Srđana Aleksića.

"U Administrativnoj službi su nam rekli kako imena postojećih ulica više ne mogu biti mijenjana, te da samo mogu davati imena novim ulicama, tako da je u centru grada to nemoguće uraditi", kazao je on.

Po Srđanu Aleksiću već su nazvane ulice u Sarajevu, Novom Sadu, Podgorici, a i dio šetališta u Pančevu nosi njegovo ime.

Otac pokojnog Srđana, Rade Aleksić, rekao je da bi ulica nazvana po njegovom sinu bila sjajna ideja, ali i podsjetio da ga niko iz Banjaluke do sada nije pozvao i pitao za ovu incijativu.

"Svakako da bih pristao. Kada pogledate region, veći gradovi imaju ulicu sa njegovim imenom, samo Banjaluka nema", kazao je Aleksić.

(MONDO, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE