• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektori odbili poligraf o ubistvima

Suspendovana trojica inspektora banjalučkog Odjela za narkotike, koji se terete za udruživanje radi preprodaje narkotika.

 Inspektori odbili poligraf o ubistvima Izvor: MONDO

Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, suspendovao je juče trojicu inspektora banjalučkog Odjela za narkotike, koje terete za udruživanje u zločinačku organizaciju radi trgovine narkoticima.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević tokom kriminalističke obrade u MUP-u RS odbili poligraf, na kojem je, kako je ranije potvrđeno, trebalo da odgovaraju i na pitanja o neriješenim ubistvima u Banjaluci.

Još ranije je suspendovan inspektor Slavko Đurić, koji je nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu RS i date izjave pušten da se brani sa slobode. Radulović i ostali u četvrtak su saslušavani u Specijalnom tužilaštvu RS. Dragica Tojagić, portparol Specijalnog tužilastva, izjavila je da su Radulović i Kovačević saslušani te da će protiv njih najvjerovatnije biti zatražen pritvor.

Iz Specijalnog tužilaštva RS saopšteno je da inspektori CJB Banjaluka terete da su nabavljali i prodavali drogu, te da su štitili pripadnike zločinačkog udruženja, koji su za njih prodavali drogu, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

“Nezavisnim” je potvrđeno da su Radulović, Stijak i Kovačević tokom kriminalističke obrade u MUP-u RS odbili poligraf, na kojem je, kako je ranije potvrđeno, trebalo da odgovaraju i na pitanja o neriješenim ubistvima u Banjaluci.

Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, izjavio je u četvrtak da je nakon hapšenja inspektora svjestan kako je povjerenje građana u policiju poljuljano, te da će o odgovornosti rukovodilaca i drugih pripadnika CJB Banjaluka biti riječi nakon okončanja istrage.

“Ne znači da je odgovornost samo na ovim inspektorima, kao što ne znači ni da je svako od njih odgovoran. Sačekaćemo okončanje istrage”, izjavio je Marić.

Dodaje kako ovo nije ni prvi slučaj da se službenici CJB Banjaluka kriminalistički obrađuju.

“CJB je u proteklih godinu, dvije, imao više ovakvih slučajeva i prema našim inspektorima smo postupali kao što postupamo i prema svakom drugom licu”, naveo je načelnik CJB Banjaluka, dodavši kako je u CJB Banjaluka zaposleno 2.239 osoba, te da se policija nastoji riješiti loših radnika.

Marić odbacuje povezanost uhapšenih inspektora sa neriješenim ubistvima na području Banjaluke, te ističe kako on lično nema informacija da je tokom pretresa kod inspektora pronađena određena količina narkotika.

“Nezavisnim” je u četvrtak u Okružnom tužilaštvu Banjaluka potvrđeno kako je protiv Radulovića, Kovačevića i Đurića još ranije podnesena prijava zbog iznuđivanja iskaza, te da je ona u fazi provjere.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi potvrdio je u četvrtak da je tokom pretresa objekata koje su koristili uhapšeni inspektori pronađeno oko 12.000 evra u kešu, a prema nezvaničnim informacijama novac je pronađen kod osumnjičenog Stijaka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE