• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Bosić dezinformiše javnost

Predsjednik SDS-a Bosić patološkim lažima nastoji da dezinformiše javnost, izjavio predsjednik SNSD-a Dodik

 Dodik: Bosić dezinformiše javnost Izvor: MONDO

 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je u Briselu lideru SDS-a Mladenu Bosiću rekao da bi s ciljem jačanja stabilnosti Srpske trebalo napraviti koaliciju, ali da on to koristi u spekulacijama i da, kako je naveo, patološkim lažima nastoji da dezinformiše javnost.


"Nisam predlagao koaliciju samo sa SDS-om, rekao sam da SNSD dijeli sa svojim partnerima ono što dobije, da treba da napravimo jednu priču koja će stabilizovati Srpsku, a on pravi od toga priču da je nešto moljen. Naravno da nije", rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Bosićevu izjavu da je lider SNSD-a nudio SDS-u zajednički nastup na predstojećim izborima.

Dodik je napomenuo da i NJemačka pravi veliku koaliciju, te da bi za Republiku Srpsku u njenim izazovima najbolje bilo da ima veliku koaliciju.

"SNSD je ranije, iako nije morao, pristao da napravi partnerstvo sa SDS-om na nivou BiH, u naivnom uvjerenju da ćemo moći da sarađujemo i na drugim poljima. Očigledno da je SDS izabrao drugi put", istakao je Dodik.

Komentarišući Bosićeve tvrdnje o tome da je lider SNSD-a pristao na rješavanje pitanja vojne imovine koje bi značilo ulazak BiH u NATO bez referenduma u Srpskoj, Dodik je istakao da je i ta priča apsolutno netačna, zlonamjerna i lažna.

"Bosić se pokazuje kao patološki lažov i na jednom i drugom pitanju. Ne mogu da vjerujem da komuniciram sa čovjekom koji je spreman da na taj način beozčno laže i na taj način dezinformiše javnost", rekao je Dodik.

On je dodao da vojna imovina nije pitanje koje prejudicira članstvo u NATO.

"Pitanje sporazuma o vojnoj imovini u okviru globalnog sporazuma o imovini u BiH samo omogućava deblokadu razgovora sa NATO, a kada Republika Srpska procijeni da to pitanje treba da bude dio referenduma - ona će to i učiniti", istakao je Dodik.

On je podsjetio na sporazum političkih lidera o vojnoj i državnoj imovinu od 9. marta prošle godine, koji je potpisao i Bosić, a u kojem je ispoštovan princip koji su tražili srpski predstavnici da se zajedno rješava pitanje vojne i državne imovine.

(Srna, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE