• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Protest studenata privatnih fakulteta

Više od stotinu studenata "Evropskog univerziteta" u Brčkom sa rukovodstvom ove privatne visokoškolske ustanove organizovalo mirnu protestnu šetnju

 Brčko: Protest studenata privatnih fakulteta Izvor: MONDO

Dekan Fakulteta zdravstvenih nauka na "Evropskom univerzitetu" Rudika Gmajnić, koji se zajedno sa roditeljima pridružio studentima, rekao je da su izašli na ulicu kako bi se suprostavili pokušajima zabrane rada ovom univerzitetu.

"Radimo korektno, savjesno, proizvodimo znanje i smatramo da je naše elementarno pravo da tako nastavimo i dalje", izjavio je Gmajnić.

Članovi rukovodstva "Evropskog univerziteta" u Brčkom najavili su nastavak uličnih protesta ukoliko budu nastavljeni pokušaji zatvaranja univerziteta.

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Momčilo Poljić potvrdio je u ponedjeljak da je Apelaciona komisija distrikta donijela rješenja kojim odbija kao neosnovane žalbe Evropskog i Internacionalnog univerziteta, te im naložila da u roku od 30 dana dostave traženu dokumentaciji kako bi bila izvršena kontrola rada ovih ustanova.

On je upozorio da će Odjeljenje u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju izdati rješenje o trajnoj zabrani rada ovim ustanovama ukoliko ne dostave traženu dokumentaciju.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE