• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić jedini kandidat za šefa partije

Petar Đokić jedini je kandidat za lidera partije na predstojećem stranačkom kongresu, jednoglasno je danas odlučio Glavni odbor SP-a.

 Đokić jedini kandidat za šefa partije Izvor: MONDO

Nakon sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije u Banjaluci, portparol ove stranke Srđan Todorović rekao je da su u Glavni odbor bile pristigle tri kandidature za predsjednika SP-a.

On je pojasnio da je 48 gradskih, odnosno opštinskih organizacija za predsjednika stranke kandidovalo Đokića, šest opštinskih organizacija sadašnjeg predsjednika Izvršnog odbora Sašu Čudića, dok je jedna opštinska organizacija kandidovala potpredsjednika partije Ristu Marića.

"Na bazi pristiglih kandidatura i današnje rasprave, Glavni odbor je jednoglasno zaključio da se na stranački kongres 26. oktobra ide sa jednim kandidatom i da to bude sadašnji predsjednik Petar Đokić", rekao je Todorović novinarima.

On je istakao da je Glavni odbor SP usvojio prijedlog konačne liste delegata za kongres, koji su predlagale opštinske i gradske organizacije, prijedlog konačne liste kandidata za članove Glavnog odbora, te prijedlog kandidata za predsjednika partije.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Saša Čudić, kojeg je šest opštinskih organizacija stranke predložilo za budućeg lidera socijalista, istakao je da mu je namjera bila da modernizuje partiju, za šta, kako ističe, ima ogromnu energiju.

"Jedan dio mojih drugova to nije prepoznao i nije bio za te promjene, a što se tiče moje kandidature neka ona, ipak, bude za neka buduća i srećnija vremena", zaključio je Čudić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE