• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispunjeni zahtjevi radnika "Hidrogradnje"

Radnici sarajevske "Hidrogradnje" prekinuli su štrajk jer su sa Vladom FBiH postigli sporazum o ispunjenju njihovih zahtjeva

 Ispunjeni zahtjevi radnika "Hidrogradnje" Izvor: MONDO

Predstavnici Štrajkačkog odbora sarajevske "Hidrogradnje" postigli su danas sporazum sa Vladom Federacije BiH (FBiH) o smjeni menadžmenta ove kompanije i ispunjavanju zahtjeva radnika o isplati zaostalih plata, čime su postignuti uslovi za prestanak štrajka, koji je započeo 30. septembra.

Portparol Sindikalne organizacije radnika "Hidrogradnje" Refik Tufekčić rekao je novinarima da su radnici ostvarili veliku pobjedu, te da se do definitivnog sutrašnjeg povratka na posao očekuje da odluku o prekidu štrajka donese i Štrajkački odbor, koji upravo zasjeda u Sarajevu.

Tufekčić je naglasio da će Sindikat "Hidrogradnje" pružiti punu podršku novoj upravi, koja će imati zadatak da nađe nove poslove za ovu kompaniju.

Okupljeni radnici "Hidrogradnje" razišli su se sa platoa ispred Vlade FBiH, nakon što su im sindikalni predstavnici saoštili informaciju o postizanju sporazuma sa Vladom FBiH, odnosno sa resornim ministrom.

Predsjednik Sindikata "Hidrogradnje" Redžep Tufekčić rekao je uoči sastanka da je problem što Vlada FBiH, koja je većinski vlasnik ovog preduzeća, i resorno ministarstvo ne žele da smijene kriminilizovanu upravu.

"Radnik ima pravo da radi, ali ima pravo i na platu i da mu se uplate doprinosi i zdravstvo", rekao je Tufekčić i dodao da radnici ne žele da neko manipuliše sa njima.

(Srna, foto: Klix)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE