• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Gligorić lažima privlači pažnju

„Gligorić pljujući druge skreće pažnju na sebe, po onoj narodnoj „drž'te lopova“, kaže Dodik.

 Dodik: Gligorić lažima privlači pažnju Izvor: MONDO

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić čovjek koji je prihvatio da "lažima skreće pažnju sa sebe, bježeći od sopstvene odgovornosti".

"Koliko sam razumio, Gligorić je bio u Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Najbolje bi bilo da kad taj proces bude završen, Gligorić onda nešto izjavljuje", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući najnovije optužbe Gligorića na račun SNSD-a i aktuelne vlasti u Srpskoj.

Gligorić je danas optužio određene osobe u SNSD-u zbog navodnih kriminalnih radnji, te naveo da osobe koje nije htio da imenuje prijete njemu i njegovoj porodici, ali i da će istražiti i neka neriješena ubistva, kada odu ljudima koji su sada, tvrdi, umiješani u taj problem.

Dodik je podsjetio da je Gligorić sedam godina rukovodio Republičkom upravom i da je smijenjen zato što nije na najbolji mogući način upravljao tim resursima.

"Još davno prije ukazivano mi je na njegove propuste, ali sam smatrao da je neophodno da ostane i da radi, u nadi da će riješiti mnoge nagomilane probleme u toj instituciji. Kada je riječ o toj njegovoj 'famoznoj priči', izgleda da je Gligoriću bila potrebna podrška raznih blogera da bi pridobio pažnju javnosti", rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Naglasivši da se SNSD-u zasigurno ne može pripisati ono što mu pripisuje Gligorić, Dodik je naglasio da on lično nema razloga da polemišem s njim, jer je Gligorić izgubio kriterijume profesionalnosti i stručnosti.

"Davno su me upozoravali na njegove lažne diplome i doktorate, ali sam smatrao da je to stvar institucija. I ovaj put smatram da je sve stvar institucija da to preispitaju. Gligorić sada želi da se na neki način prikloni opoziciji, kupujući zaštitu i želeći na taj način da pobjegne od odgovornosti", istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je Gligorić mnogo stvari propustio da uradi ili ih je veoma kriminalno uradio, a o dešavanjima u Republičkoj upravi počeo je javno da govori kada su počele istrage protiv njega, a ne kada je smijenjen.

"Ako Gligorić ima saznanja o kriminalu zašto o tome nije govorio? Pošto je ćutao onda je i on sam saučesnik u izvršenju krivičnog djela", rekao je Dodik.

On je odbacio bilo kakvu vezu sa bilo čim što je kriminalnog karaktera, pogotovo sa onim o čemu je danas Gligorić govorio u Banjaluci.

"To su obične laži jednog čovjeka bez karaktera i kriterijuma, koji na taj način može da izađe u javnost i govori. Ako je znao i ako ima informacije o kriminalu neka to predoči istražnim organima i neka odgovaraju svi koji su u bilo kom procesu prekršili zakon", poručio je Dodik.

Dodik je pozvao na što rigoroznije postupanje nadležnih institucija Srpske, od sudova do tužilaštava, bez obzira o kome se radu, bilo o Gligoriću ili onima koje on spominje, bilo da su na vlasti ili u opoziciji.

"Niko u Srpskoj nije zaštićen, ali nažalost takvi tipovi imaju nekakvu posebnu medijsku podršku i daju im na značaju. Pokazaće se na kraju da iza svega onoga što govori nesumnjivo stoji sam Gligorić i njegov način da pljujući druge skrene pažnju sa sebe, po onoj narodnoj – drž'te lopova", zaključio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE