• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: BiH ne diramo, Srpsku ne damo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ide ka EU, ali da se ne odriče Kosova i Metohije.

 Nikolić: BiH ne diramo, Srpsku ne damo Izvor: MONDO

On je poručio da Srbija ne dira BiH, ali da ne da Republiku Srpsku.

"BiH ne diramo, a Republiku Srpsku ne damo", rekao je Nikolić, obraćajući se kao gost na skupu povodom pet godina postojanja Srpske napredne stranke, kojem su prisustvovali i predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.

Nikolić, koji je osnivač SNS-a, rekao je da je Srbija danas poštovan i kredibilan sagovornik svuda u svijetu i da njen evropski put više niko ne dovodi u pitanje.

On je naglasio da se u Srbiji uvodi red i rad i da niko ne dovodi evropski put Srbije u pitanje.

Nikolić, koji je izašao iz SNS-a nakon što je postao predsjednik Srbije, rekao je da su počele ekonomske reforme i da su sve afere otvorene, ali da današnji uspjeh mora da bude još veći da bi građani živjeli bolje.

On je napomenuo da je zatražio da se vinovnici koji su doveli do teške ekonomske situacije u zemlji privedu pravdi i da se građanima Srbije vrati oteti novac.

"Naša zemlja je namučena, ali bogata resursima. Imali smo nesreću da su je vodili pojedinci sa lošim namerama... Moramo stvoriti uslove da ne izumremo kao nacija", poručio je Nikolić

On je rekao da SNS traži žrtvovanje svih da Srbija krene naprijed i istakao da treba uvijek misliti šire od ličnih interesa, a u najboljem interesu Srbije.

Nikolić je naveo da je Srbija sada krenula u rješavanje problema Kosova, od kojeg su svi bježali, da vodi bespoštednu borbu protiv krimnala i korucije, a onima koji tu borbu smatraju političkim obračunom poručio je da neće moći da se zemlja vrati u stanje "u kome je politika bila kriminal“.

Skupu prisustvuju zvaničnici iz regiona, Evrope i svijeta, diplomatski kor i predstavnici vjerskih zajednica, bivši šef italijanske diplomatije i savjetnik Vlade Srbije Franko Fratini, predsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Žan Klod Minjon, bivši slovački premijer Mikulaš DŽurinda, te Aleksandar Babakov - specijalni izaslanik ruskog predsjednika Vladimira Putina i drugi.

Svečanosti prisustvuju i predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić, potpredsjednik crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, lider Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, te mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE