• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola Srpske na internetu

RS ne zaostaje za zemljama regiona kada je riječ o korišćenju interneta, a u posljednjih par godina drastično je povećan procenat internet priključaka

 Pola Srpske na internetu Izvor: MONDO

Izjavio je to direktor Agencija za informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

"Istraživanje koje je Agencija provela 2011. godine ukazuje da 47,35 odsto stanovništva svakodnevno koristi računar u kući, dok 16,79 odsto populacije koristi računar na poslu", istakao je Rajčević povodom obilježavanja 24. oktobra – Svjetskog dana razvoja informatike.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska se po informatičkoj pismenosti nalazi na sličnom stepenu razvoja kao i susjedne zemlje.

"Istraživanje Agencije govori da 58,65 odsto stanovnika posjeduje računar.Najviše građana računar koristi za društvene mreže, elektronsku poštu, pa tek onda za poslovne potrebe, gledanje filmova, učenje i igranje igrica. Tek 3,42 odsto građana koristi ga za internet bankarstvo", precizirao je Rajčević.

Rajčević istakao je da prioritet predstavlja uspostavljanje odjeljenja za informacionu bezbjednost u okviru Agencije, što podrazumijeva stvaranje formalno-pravnih osnova za njegovo djelovanje, kadrovskih i tehničkih preduslova za njegov uspješan rad, te uspostavljanje internet sajta posvećenog informacionoj bezbjednosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE