• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinje: NDP isključen iz koalicije

Narodni demokratski pokret nije više dio skupštinske većine grada Trebinja.

 Trebinje: NDP isključen iz koalicije Izvor: MONDO

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević tvrdi da je ta stranka više nije dio skupštinske većine zbog podrivanja zajedništva i narušavanja zajedničkih principa koalicionog djelovanja.

Poslije današnje sjednice gradskog parlamenta, koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda, Vučurević je rekao novinarima da je koalicija, koju čine PDP, SDS, PzP, PUP, SP, nezavisni odbornik Dragan Sorajić i odbornik iz reda nacionalnih manjina Milka Butulija, jednoglasno odlučila da NDP sa svoja tri odbornika bude isključen iz koalicije.

"Skupštinska većina i ja, osnaženi uspješno prevaziđenim prvim ozbiljnim koalicionim iskušenjem, nastavljamo svoje djelovanje i političku borbu za naprednije, progresivnije i poštenije Trebinje", kaže Vučurević, tvrdeći da odbornik i predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba iz ličnih interesa pravi "protivprirodni politički blud sa SNSD-om".

Predsjednik Kluba odbornika NDP-a u Skupštini grada Trebinja Slobodan Šaraba izjavio je da ova partija "nije imala saradnju sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, koji je sklon sukobima i zahvaljujući njima, nažalost, opstaje na vlasti".

"Bili smo potpuno otvoreni za saradnju sa gradonačelnikom, ali je to izgleda veoma teško realizovati zbog njegovog ponašanja", rekao je Šaraba novinarima u Trebinju, komentarišući isključenje NDP-a iz koalicije i činjenicu da ova partija nije više dio skupštinske većine u gradskom parlamentu.

Vučurevićeve kritike na njegov rad, kao i rad NDP-a, Šaraba je nazvao "običnim budalaštinama i neistinama", ističući da će NDP i u narednom periodu nastaviti da kritikuje njegov rad i pokušati da određene stvari dovede na svoje mjesto.

"Nećemo ćutati i bezrezervno prihvatati sve ono što gradonačelnik kaže. Nastavićemo da sarađujemo sa ostalim političkim partijama onoliko koliko bude bilo interesa. Ovo je posljedica odnosa jednog čovjeka, koji se izdigao iznad sistema i iznad svih političkih partija i koji nastoji da apsolutno vlada", kaže Šaraba.

On je dodao da je NDP bila nezadovoljna i zbog nerealizovanih predizbornih dogovora, ali nije razmišljala o istupanju iz koalicije, te da je sada najveće nezadovoljstvo izazvao odnos gradonačelnika Trebinja i njegova nesaradnja sa političkim partijama.

Odbornici NDP-a kažu da su i ranije ukazivali na određene probleme u funkcionisanju grada, te da nisu bili saglasni ni sa katastrofalnim zaduženjem grada, kao i sa nacrtom rebalansa budžeta o kojem je trebalo danas da se izjašnjavanju, jer su brojne stavke "naduvane i više nego što treba i potpuno nerazjašnjenje".

Najnovija dešavanja u skupštinskoj većini opozicija ne želi da komenatriše, navodeći da je to isključivo stvar onih koji donose takve odluke.

Odbornik SNSD-a Zdravko Butulija kaže da je ponašanje NDP-a u Skupštini, kao i bilo čije drugo apsolutno nezavisno od onoga što radi SNSD, ali da je u politici sve moguće, te da u budućnosti nisu isključene razne kombinacije među političkim partijama.

Prema nezvaničnim saznanjima, skupštinska većina danas nije glasala za predloženi dnevni red, jer ne bi mogao da bude usvojen rebalans budžeta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE