• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa "češlja" stambene objekte

Na devet lokacija na području Unsko-sanskog kantona pripadnici Sipe traže dokaze potrebne za istragu Tužilaštva BiH

 Sipa "češlja" stambene objekte Izvor: MONDO

Na devet lokacija na području Unsko-sanskog kantona policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH vrše pretres stambenih objekata, te službenih i poslovnih prostorija koje koriste određena lica koja žive na ovom području, a koja nemaju status osumnjičenih.

Iz Tužilaštva BiH naglašavaju da lica čiji su objekti predmet pretresa nemaju status osumnjičenih lica, jer u navedenom predmetu još nije donesena naredba o provođenju istrage protiv konkretnih osumnjičenih.

Radi se o licima kod kojih bi se mogli nalaziti materijali i dokazi potrebni za istragu Tužilaštva BiH, precizira se u saopštenju.

Predmet na kojem radi Tužilaštvo BiH odnosi se na ratne zločine počinjene nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Bosanske Krupe tokom 1995. i 1996. godine, a radi se o ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva i ratnim zločinima protiv ratnih zarobljenika.

Istraga je u ranoj fazi, a današnjim pretresima očekuje se da će biti pronađena i oduzeta dokumentacija koja bi mogla poslužiti kao dokaz u istrazi.

Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva BiH i na osnovu naredbe Suda BiH, a istraga u ovom predmetu biće nastavljena, navode iz Tužilaštva BiH.

Sipa je ispravila prethodno saopštenje da se navedena lice sumnjiče za ratni zločin, napominjući da se samo vrše pretresi stambenih objekata, službenih i poslovnih prostorija koje koriste četiri osobe sa inicijalima J.Š., S.Š., Z.K. i F.H., a u svrhu pronalaženja dokumentacije, koja može poslužiti radi identifikacije i pronalaženja počinilaca krivičnog djela.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE