• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za vikend ljetne temperature!

U Republici Srpskoj do kraja oktobra biće sunčano i natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine, kažu u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

 Za vikend ljetne temperature! Izvor: MONDO

Meteorolog Milica Đorđević je naglasila da će temperatura vazduha iznositi od 21 do 27 stepeni Celzijusovih, dok će u subotu, 26. oktobra, živa u termometru dostizati 28, a u nedjelju, 27. oktobra, 29 stepeni.

"Banjaluka je juče sa 29 stepeni bila jedan od najtoplijih gradova u Evropi. Najviša temperatura u Evropi izmjerena je u Loznici - 32 stepena, u Tuzli i Zenici je bilo 31, a u Doboju 30 stepeni", navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se nešto hladniji vazduh sa sjeverozapada očekuje 30. oktobra, što će krajem dana donijeti kišu i pad temperature.

"Posljednji dan oktobra biće svježiji, uz prolaznu kišu, nakon čega će se vrijeme ponovo stabilizovati, pa će početkom novembra biti suvo, sunčano i prijatno toplo, ali ne tako toplo kao ovih dana", rekla je Đorđevićeva.

Ovako visoka temperatura nije uobičajena za oktobar, kaže ona, ali je često zabilježena u posljednih nekoliko godina.

"Ipak, nešto više temperature češće su bilježene na početku, a ne na kraju oktobra. Sada je srednja vrijednost temperature šest do osam stepeni iznad prosjeka za oktobar", objasnila je Đorđevićeva.

Ona je dodala da sa jučerašnjih 29 stepeni Celzijusovih u Banjaluci nije oboren rekord, jer je 1982. godine u oktobru zabilježeno čak 34,8 stepeni.

Đorđevićeva je istakla da se promjena vremena može očekivati tek u drugoj polovini novembra, a prvo zahlađenje očekuje se 5. i 6. novembra, nakon čega bi opet moglo biti stabilno i suvo vrijeme.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE