• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretreseni objekti Dudakovićevih saboraca

Pripadnici Sipe pretresli su objekte i prostorije koje koriste četiri bivša pripadnika Petog korpusa Armije BiH, kojim je komandovao Atif Dudaković.

 Pretreseni objekti Dudakovićevih saboraca Izvor: MONDO

Izvor banjalučkog "Glasa Srpske" je precizirao da je riječ o komandantu 501. brigade Petog korpusa Senadu Šarganoviću, te pripadnicima specijalne jedinice tog korpusa Zijadu Kadiću zvanom Apica i J. Šaranu, dok je F.H. lice za koje se vjeruje da posjeduje mnogo dokaznog, pisanog materijala i video-zapisa u vezi sa Petim korpusom.

Pretreseno je devet lokacija na području Unsko-sanskog kantona u okviru predmeta "Dudaković i drugi".

Sipa je juče saopštila da su pretresene prostorije koje koriste osobe J.Š, S.Š, Z.K. i F.H. radi pronalaženja dokumentacije koja može poslužiti za identifikaciju i pronalaženje počinilaca krivičnog djela.

U Tužilaštvu BiH su naveli da ta lica nemaju status osumnjičenih, jer u navedenom predmetu još nije donesena naredba o provođenju istrage protiv njih, te da se radi o licima kod kojih bi se mogli nalaziti materijali i dokazi potrebni za istragu.

Predmet na kojem radi Tužilaštvo BiH odnosi se na ratne zločine počinjene nad Srbima na području Bosanske Krupe tokom 1995.i 1996. godine, a istraga je u ranoj fazi.

Dokazi o ratnim zločinima Petog korpusa Armije BiH pronađeni su tokom ekshumacije osam tijela srpskih vojnika u krugu kasarne "Adil Bešić" u Bihaću.

Dokazi za ratne zločine koje je počinio Dudaković su i videosnimci na kojima on naređuje likvidaciju zarobljenika i paljenje srpskih sela.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE