• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Uskoro rješenje za "Sejdić-Finci"

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je uvjeren da će pitanje "Sejdić-Finci" može riješiti u narednih nekoliko sedmica.

 Dodik: Uskoro rješenje za "Sejdić-Finci"  Izvor: MONDO

Dodik je podsjetio da je Republika Srpska završila pitanje provođenja odluke u slučaju "Sejdić-Finci", te da se cijeli problem oko ovog slučaja nalazi u Federaciji BiH.

"Nemam namjeru da se bavim federalnim pitanjima i njihovom organizacijom i da komentarišem njihove sastanke,ali ono što znam jeste da na evropskom putu stoji dogovor o mehanizmima u samoj Federaciji i to je njihova odgovornost", rekao je novinarima u Banjaluci Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

SNSD PRETENDUJE DA SA PARTNERIMA POBIJEDI NA IZBORIMA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ta stranka pretenduje da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje im se pridruže, pobijedi na sljedećim izborima.
Govoreći o promjenama u Savjetu ministara BiH, Dodik je naveo da su lider SDS Mladen Bosić i ostali kadar te stranake "glumili dobru djecu, a da su svojim špekulacijama ubrzali smjenu svojih članova".

"Plan SDS-a bio je da sami u maju izađu iz koalicije na nivou BiH i nisu mogli bolju uslugu napraviti sebi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da nije problem zdrava kritika nego špekulacije, a da je njegova javna poruka SDS-u da će izgubiti naredne izbore.

"Naša pretenzija je da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje nam se pridruže pobijedimo na sljedećim izborima, a što se tiče SDS-a neka ide sa svojom opozicijom", poručio je Dodik.

Dodik je ocijenio da smjene u Savjetu ministara BiH govore o naivnosti SDS-a i lidera te stranke Mladena Bosića.

"Bosić je ranije govorio da (Mirko) Šarović nije njegov izbor za ministra u Savjetu ministara i da on nema namjeru da ga nešto posebno brani. To govori o odnosu između njega i Šarovića", naglasio je Dodik.

On kaže da će nakon što bude ispoštovana procedura biti poznato ko će u Savjetu ministara BiH zamijeniti kadar SDS-a.

"Mi smo ozbiljna politička partija, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regionu. Imena kadrova ćemo saopštiti kad se za to steknu svi uslovi", istakao je Dodik.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prije dva dana donio je odluku o smjeni kadra SDS-a u Savjetu ministara BiH - ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Odluku Predstavničkog doma treba da potvrdi i Dom naroda.

Dodik danas prisustvuje Šestom kongresu Socijalističke partije u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE