• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za određivanje mjera zabrane Traki

Tužilaštvo BiH uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za pomoćnika ministra pravde Federacije BiH Hidajeta Traku

 Prijedlog za određivanje mjera zabrane Traki Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za pomoćnika ministra pravde Federacije BiH Hidajeta Traku, koji je osumnjičen za ometanja rada pravosuđa i zloupotrebu položaja.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je Srni da se mjere zabrane odnose na zabranu obavljanja službene funkcije i zabranu sastajanja sa ostalim osumnjičenim u ovom predmetu.

Trako je osumnjičen da je zaštićenog svjedoka u jednom predmetu Tužilaštva BiH premjestio iz jednog kazneno-popravnog zavoda u drugi i time mu ugrozio bezbjednost i život.

Pravosudne i policijske agencije izričito su istakle da zaštićeni svjedok ne smije ni pod kojim uslovima biti premješten u taj kazneno-popravni zavod, zbog čega je Trako osumnjičen da je zloupotrijebio položaj i ometao rada pravosuđa.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su Traku 25. oktobra u okviru rada na predmetu "Lutka".

Tužilaštvo je krajem avgusta podiglo optužnicu protiv 32 osobe u predmetu "Lutka", koje se terete za organizovani kriminal, više ubistava i teških ubistava, oružanih pljački banaka, razbojništava, pranje novca.

SIPA DOSTAVILA IZVJEŠTAJ PROTIV VIŠE OSUMNJIČENIH

Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv više lica osumnjičenih za krivična djela ometanja rada pravosuđa i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Izvještaj je dostavljen u okviru rada na predmetu koji se odnosi na pomoćnika ministra pravde Federacije BiH Hidajeta Traku, osumnjičenog za zloupotrebu položaja i ometanje rada pravosuđa, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon hapšenja i saslušanja Trake, u Sipi je u svojstvu svjedoka saslušano više radnika federalnog Ministarstva pravde i Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE