• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Prava radnika neće biti umanjena

Ministar rada i boračko–invalidske zaštite RS Petar Đokić rekao je da novim zakonom o radu neće biti umanjen dostignuti nivo radničkih prava u Srpskoj

 Đokić: Prava radnika neće biti umanjena Izvor: MONDO

Đokić je naglasio da će oblast rada biti regulisana u skladu sa međunarodnim konvencijama i da će sigurno biti poboljšano radno zakonodavstvo.

On je tokom "Aktuelnog časa" u Narodnoj skupštini Republike Srpske naglasio da se u posljednje vrijeme veoma ružno manipuliše radnim tekstom novog zakona o radu.

"Tek od sutra imamo uslove da na ovom pitanju radi radna grupa, koja će brinuti o svemu što je bitno za radnike", rekao je Đokić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić istakao je da su pojedini direktori bolnica u Srpskoj napravili uštede i stvorili uslove da u svojim zdravstvenim ustanovama isplate plate sa doprinosima.

"Direktori, koji to nisu uradili, obavezali su se da će naći način da se septembarska plata isplati sa doprinosima. Tako nešto treba da se uradi i u zdravstvenim ustanovama u primarnoj zdravstvenoj zaštiti", rekao je Bogdanić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE