• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opljačkao banku i otišao "na kafu" u Istanbul

Službenik filijale Hipo-Alpe-Adria banke u Sarajevu ukrao iz trezora više od 300 hiljada evra, rekao kolegama da ide na kafu i završio u Turskoj.

 Opljačkao banku i otišao "na kafu" u Istanbul Izvor: MONDO

"Rekao nam je da ide na kafu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novca pobjegao avionom u Istanbul", kazao je izvor iz banke za "Dnevni avaz".

Rutinskim provjerama utvrđeno da je službenik "štimovao" iznose novca u trezoru, pa je brzom intervencijom službe bezbjednosti banke dio novca vraćen.

Ista osoba je, međutim, i ranije ukrala 120 hiljada konvertibilnih maraka (oko 60 hiljada evra), ali taj "plijen" iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.

Nejasno je zašto službenik banke E.Đ. nije bio čak ni suspendovan poslije prve pljačke i kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, "ode na kafu" i više se ne vrati.

Iz banke krive službe bezbjednosti na sarajevskom i istanbulskom aerodromu i postavljaju pitanje kako je moguće da je njihov službenik prošao kontrole, a da pritom niko ne otkrije velike količine gotovog novca koji je nosio sa sobom.

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s porodicom E.Đ. koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo, piše list.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE