• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS podržava zvaničnu politiku Srbije

Predsjednik RS Dodik izjavio je da Srpska podržava politiku državnih organa Srbije u rješavanju unutrašnjih pitanja, kao što su izbori na Kosovu.

 Dodik: RS podržava zvaničnu politiku Srbije Izvor: MONDO

On je izrazio nadu da će srpski narod na Kosovu uskoro postići jedinstvo, ističući da Srbi na Kosovu imaju podršku i razumijevanje Srba iz Republike Srpske.

Komentarišući jučerašnje sukobe među Srbima na Kosovu u vezi sa izlaskom na izbore, Dodik je rekao da to doživljava kao nerazumijevanje među braćom, a ne kao pitanje podrške nezavisnosti Kosova.

"I oni koji su izašli na izbore i oni koji nisu izašli nisu bili za nezavisno Kosovo i nisu smatrali da je to davanje legitimiteta takozvanom nezavisnom Kosovu. Razumijemo da i zvanični stav Srbije nije priznavanje Kosova, a Kosovo ni mi ne priznajemo i u tom pogledu volio bih da su to samo čarke i nerazumijevanje među braćom i da će oni to pitanje riješiti", istakao je danas predsjednik RS Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predsjednik Srpske je naglasio da će i lično uvijek nastojati da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji, a da će Republika Srpska ostati uporna u stavu da ne prizna nezavisnost Kosova.

"Izbori koji se održani juče govore da Kosovo nema demokratskih kapaciteta, da nema demokratski sazrelih institucija, da su napori Evrope da se tamo nešto učini propali i očigledno je da značajan broj ljudi ne želi da prihvati farsu koja se zove izbori", rekao je Dodik.

On je naglasio da je saglasan sa ocjenama Srbije da je od Hašima Tačija i Evropske komisije učinjeno sve da što manji broj Srba izađe na izbore. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE