• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović s Banjalučanima o nezaposlenosti

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović danas je u Muzičkom paviljonu Parka "Petar Kočić" sa sugrađanima razgovarao o nezaposlenosti.

 Gavranović s Banjalučanima o nezaposlenosti Izvor: MONDO

Najveći broj građana je tokom susreta sa gradonačelnikom tražio pomoć pri zapošljavanju.

"Iako gradonačelnik nije prava adresa kada je riječ o pronalasku posla, moja dužnost je da saslušam sugrađane i da probam da pomognem ako ima pitanja iz nadležnosti gradonačelnika", rekao je Gavranović novinarima nakon sastanka sa sugrađanima.

On je dodao da je riječ, uglavnom, o ljudima koji nemaju radnog staža i koji se zbog toga susreću sa problemima kada se prijave na konkurse, jer se većinom traži i određeno radno iskustvo, te položeni stručni ispiti.

Gravranović je građanima ukazao na postojanje programa podsticaja zapošljavnja na nivou grada i Republike Srpske, navodeći da ove godine, javna administracija nije imala pristup sredstvima koje je Vlada obezbijedila, jer je preovladao stav da se ne primaju pripravnici u organima javne uprave, već da se sredstva usmjere prema privredi.

Građane je zanimao i problem obračuna troškova u procesu izdavanja građevinskih dozvola.

Govoreći o ovoj temi, Gavranović je naglasio da se od maja, kada je na snagu stupio novi zakon o prostornom uređenju i građenju, očekuju podzakonska akta, koja će tretirati ovu problematiku. On je naglasio da novi zakon daje mogućnost investitoru da se odluči za način obračuna troškova koji je za njega povoljniji.

U razgovoru sa građanima učestvovali su i saradnici gradonačelnika – šef kabineta gradonačelnika Ljilja Dabić, savjetnik za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković i načelnik Službe za zajedničke poslove Zoran Vujmilović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE