• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Falsifikatori sporazumno priznali krivicu

Sedam lica optuženih za falsifikovanje novca sporazumno je priznalo krivicu u Tužilaštvu BiH.

 Falsifikatori sporazumno priznali krivicu Izvor: MONDO

U skladu sa sporazumom, tužilac je saglasan da Sud BiH prvooptuženom Mirsadu Ćerimoviću izrekne zatvorsku kaznu od jedne godine i tri mjeseca, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rijadu Paliću predložena je kazna zatvora od osam mjeseci, a Admiru Pašiću uslovna kazna zatvora od dvije godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u periodu od pet godina ne izvrši novo krivično djelo.

Rasimu Duriću predložena je uslovna zatvorska kazna od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u periodu od pet godina ne izvrši novo krivično djelo, a Senaidu Nuhanoviću uslovna kazna zatvora od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko u periodu od tri godine ne izvrši novo krivično djelo.

Nerminu Hodaloviću i Sulji Ajkiću, takođe, su predložene uslovne zatvorske kazne od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri, odnosno dvije godine ne izvrše novo krivično djelo.

Predložene kazne su u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Optuženi se terete da su u više objekata na području Unsko-sanskog kantona stavljali u opticaj falsifikovane novčanice u apoenu od 50 KM, koje je izrađivao prvooptuženi Mirsad Ćerimović.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuju da su upoznati o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH, te da izjavu o priznanju krivice daju dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi su se obavezali da će svjedočiti o svim činjenicama koje su im poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju krivičnih djela za koje ih tereti optužnica.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE