• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azerbejdžan obnovio gerijatriju u Banjaluci

U Banjaluci otvoren novi stacionar za polupokretna i nepokretna lica za koji je Vlada Azerbejdžana obezbijedila 1.100.000 evra

 Azerbejdžan obnovio gerijatriju u Banjaluci Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović i ambasador Azerbejdžana u BiH Eldar Hasanov otvorili su novi stacionar za polupokretna i nepokretna lica Socijalno-gerijatrijskog centra Banjaluka, za koji je Vlada Azerbejdžana obezbijedila 1.100.000 evra.

Dodik je istakao da prijateljstvo koje Srpska gradi sa Azerbejdžanom pokazuje i sposobnost za ovakve zajedničke projekte.

Predsjednik Srpske zahvalio je ambasadoru Azerbejdžana, kao i predsjedniku ove zemlje na podršci ovom projektu, naglasivši da će novootvoreni objekat pružati pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Predsjednik Vlade Željka Cvijanović istakla je da će korisnici ovog centra imati daleko bolje uslove, što je i bio cilj izgradnje, koja je obavljena po
najmodernijim standardima.

Ona je ukazala na značaj osjetljivosti prema ovim kategorijama, podsjetivši da je inicijativa da se donatorska sredstva Vlade Azerbejdžana usmjere u
Socijalno-gerijatrijski centar potekla od predsjednika Republike.

Zahvalivši predsjedniku Dodiku na ovoj inicijativi, Cvijanovićeva je naglasila da je uz niz projekata koje je Vlada Srpske realizovala za potrebe najmlađe populacije došlo vrijeme da se na jednak način realizuju i projekti usmjereni za potrebe najstarijih stanovnika Srpske.

Ambasador Hasanov istakao je da se odnosi Azerbejdžana i BiH u posljednje vrijeme razvijaju u svim sferama i na uzajamno povjerenje.

On je ukazao i na značaj ekonomskog faktora u bilateralnim odnosima, što je potvrđeno i ekonomskim forumom BiH i Azerbejdžana, održanom u februaru u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, narodi Azerbejdžana i BiH proživjeli su u svojoj prošlosti slične tragedije.

Hasanov je istakao da kulturni i humanitarni projekti kojih je ova zemlja u ovom regionu realizovala nekoliko, služe zbližavanju, što je i jedan od osnovnih principa azerbejdžanske državne politike.

Ambasador je ovom prilikom darovao 270 korisnika Centra.

Direktor Socijalno-gerijatrijskog centra Vinko Lolić rekao je da novoizgrađeni objekat površine 1.500 metara kvadratnih raspolaže kapacitetom od 24 dvokrevetne sobe.

On je dodao da je Vlada u prethodnoj godini u Centar uložila 700.000 KM i da će opremati i novoizgrađeni stacionar.

On je podsjetio da je Socijalno-gerijatrijski centar jedna od rijetkih ustanova u Srpskoj koja pozitivno posluje i nema dugovanja.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i predstavnici Kliničkog centra Banjaluka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE