• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplaćene plate radnicima KC Banjaluka

Prvi put nakon 14 mjeseci u Kliničkom centru Banjaluka isplaćene su sve plate sa porezima i doprinosima.

 Isplaćene plate radnicima KC Banjaluka Izvor: MONDO

Revidirano je 100 najviših plata i utvrđeno da se isplaćuju u skladu sa zakonom. Smanjena je samo jedna, i to dobrovoljno, javlja RTRS.

Minuli vikend u Upravi Kliničkog centra bio je radni. Osim uplate zakasnjelih plata i doprinosa, razmatrano je i ko prima najviše plate. Prvih stotinu plata, među kojima je 99 ljekara, ponovo je revidirano i zaključeno da ni u jednom slučaju ne postoji odstupanje od propisa iz Zakona o platama i odluke Vlade o umanjenju plata za rukovodeće funkcije od 10 odsto.

Јedina korekcija je urađena u slučaju direktora KC Duška Račića koji je svojevoljno smanjio svoju platu za dodatnih 10 odsto. Prema nezvaničnim podacima RTRS-a, njegova plata je sa 4.063 KM smanjena na 3.600 maraka. Ona obuhvata osnovnu platu od 2.500 KM, minuli rad i dežurstva.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić rekao je da su urađene samo neke male korekcije koje su se odnosile na menadžment i da su te plate jutros isplaćene.

Prema platnom spisku u koji je RTRS imao uvid, nekoliko načelnika hirurških klinika zbog dežurstava ima veće plate od generalnog direktora, a nijedna nije veća od 4.000 KM. Zvanično, najviša zarada je 3.969 KM sa svim dodacima i toliku platu ne prima niko iz rukovodstva Centra.

U sindikatu su naveli da dobre stručnjake treba platiti i više.

Željko Šukalo, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu RS, kaže da je to sigurno dobro zarađena plata i da je bilo mnogo dežurstava i pripravnosti, pa su ti zaposleni možda zaradili i više.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE