• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijenjeni kadrovi SDS-a

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH smijenili Mirka Šarovića, Mirka Okolića i Radmilu Mitrović

 Smijenjeni kadrovi SDS-a Izvor: MONDO

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH smijenili su na današnjoj sjednici ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića, te zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmilu Mitrović, svi kadrovi SDS-a.

Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Staša Košarac izabran je za novog predsjedavajućeg ovog doma.

Za ovu inicijativu SNSD-a glasalo je osam delegata, dva su bila protiv i tri delegata su bila uzdržana. Odluku o smjeni kadrova iz SDS-a prethodno je donio i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Delegat Halid Genjac iz SDA podsjetio je prije glasanja na stav ove stranke da će insistirati na zakonitosti smjene kadrova iz SDS-a u Savjetu ministara BiH.

"Predsjedavajući Savjeta ministara i Savjet ministara mogu biti smijenjeni na inicijativu Predsjedništva i Parlamentarne skupštine jer Predsjedništvo nominuje predsjedavajućeg Savjeta ministara. Smjena ministara pojedinačno i zamjenika može se dešavati samo ukoliko postoji prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara o smjeni, što je logično jer ih on nominuje, a Parlamentarna skupština potvrđuje", ponovio je Genjac.

Prema njegovim riječima, ukoliko izostane prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara o smjeni ministra i zamjenika ministara, delegati iz reda SDA će tu tačku smatrati nelegitimnom i ponašaće se kao da ona i ne postoji.

Delegat iz SDS-a Ognjen Tadić je pohvalio rad kadrova SDS-a u Savjetu ministara BiH, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i zamjenika ministara odbrane BiH Mirka Okolića, te zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

On je pozvao njihove nasljednike da ispoštuju dosadašnji rad ovih funkcionera i da obezbijede kontinuitet u radu, kako bi se što bolje očuvali interesi Republike Srpske na nivou BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE