• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekshumacija u Vlasenici: Pronađeni skeleti

Na dvije lokacije u opštini Vlasenica izvršena je ekshumacija prilikom koje su pronađeni skeletni ostaci žrtava iz proteklog rata.

 Ekshumacija u Vlasenici: Pronađeni skeleti Izvor: MONDO

Na lokaciji Dolovi-DŽamdžić pronađeni su fragmenti izlomljenih kostiju jedne lobanje, a na lokaciji Durakovići pronađena je jedna kost, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni ostaci biće prebačeni u Komemorativni centar Tuzla, gdje će biti uzeti uzorci za DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava. DNK nalaz ovih tijela radiće se u laboratoriji Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP).

Izvršenom ekshumacijom rukovodio je istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinisao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica koja su vršila proces ekshumacije.

Procesu ekshumacije su prisustvovali predstavnici Instituta za nestala lica BiH, predstavnici Policijske stanice Vlasenica, ljekar sudske medicine, radnici Komemorativnog centra Tuzla i istražilac Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE