• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić odlučan u borbi protiv kriminala

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je odlučan obračun sa sistemskom korupcijom i organizovanim kriminalom.

 Radončić odlučan u borbi protiv kriminala Izvor: MONDO

Gostujući u emisiji "Puls" BN televizije, Radončić je naglasio da se u BiH kreira društvena klima u kojoj će doći do ozbiljnog obračuna s kriminalom i korupcijom.

Naveo je da postoje precizna zakonska rješenja i agencije koje "sve bolje rade" i dodao da očekuje da će i tužilaštva na svim nivoima brže i efikasnije procesuirati takve slučajeve.

Upitan da li postoji politička volja u tom pogledu, Radončić je rekao da se ta volja "mora dogoditi, ne samo na izborima, nego i pod pritiskom građana".

Ministar bezbjednosti je odbacio tvrdnje o nedostatku zakonskog okvira za obračun s kriminalom, potvrdivši da je Krivični zakon BiH jednak onome po kojem radi hrvatski Uskok.

"Ovdje je stvar da tužioci smognu snage i da im mi kao društvo, uključujući i agencije, pomognemo da 'stresu' sa sebe strah od političara i da ne dozvolimo da parlamenti budu mjesta koja će određivati šta će tužioci raditi", naveo je Radončić.

Istragama upravljaju tužioci, dodao je, pa se politika ne smije miješati u njihov rad, a oni bi, kaže, trebalo da rade brže i agresivnije jer je izostalo procesuiranje takozvanih "krupnih riba", prenosi agencija Fena.

"Imamo dovoljno elemenata da sankcionišemo korupciju, a nekoliko krivičnih prijava koje su u toku u Sarajevu bude optimizam da će ova država, napokon, krenuti u obračun s pravim kriminalcima", naglasio je Radončić, navodeći da se to odnosi i na neophodnost razjašnjavanja tzv. političkih ubistava i obračuna s političkom mafijom, uključujući i velike tajkunske poreske i privatizacijske prevare.

Odbacio je spekulacije o njegovim poslovnim vezama s vlasnikom Delta holdinga Miroslavom Miškovićem, ocijenio da se radi o "mistifikacijama i hiperbolisanju" i podsjetio da je on lično, prije imenovanja za ministra, prošao "teške" provjere.

(Tanjug, Foto: Oslobođenje)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE