• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH ratifikovala Istanbulsku konvenciju

BiH je šesta članica SE koja je ratifikovala konvenciju, čime je dala značajan doprinos ubrzanju stupanja na snagu tog dokumenta.

 BiH ratifikovala Istanbulsku konvenciju Izvor: MONDO

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Savetu Evrope (SE) Almir Šahović uručio je zamenici glavnog sekretara SE Gabrijeli Bataini Dragoni Instrument o ratifikovanju konvencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatijoj kao Istanbulska konvencija.

BiH je šesta članica SE koja je ratifikovala konvenciju, čime je dala značajan doprinos ubrzanju stupanja na snagu tog dokumenta, s obzirom da je uslov za to ratifikovanje deset zemalja-članica SE, prenosi Fena saopštenje Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Konvencija SE o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i porodičnog nasilja predstavlja najambiciozniji međunarodni sporazum u tom domenu i odnosi se na sve osobe, bez obzira na njihovo vjersko, kulturno i etničko porijeklo.

Konvencija predviđa i veliki broj instrumenata koje će zemlje potpisnice ugraditi u svoje zakonodavstvo radi uspostavljanja što efikasnijeg sistema prevencije i borbe protiv porodičnog i nasilja nad ženama.

(Tanjug, Foto:

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE