• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prijete mi da će me crna zemlja pojesti"

Kenan Bibuljica (20) iz Tuzle, koji je na YouTube postavio snimak premlaćivanja tuzlanske učenice, tvrdi da svakodnevno dobija prijetnje.

 "Prijete mi da će me crna zemlja pojesti" Izvor: MONDO

Snimak na njegovom YouTube kanalu i Facebook profilu potresao je cijelu Bosnu i Hercegovinu i region, a nakon objave brutalnog premlaćivanja, učenice Dž. K., A. P. i S. Š. su izbačene iz škole jednoglasnom odlukom nastavničkog vijeća.

Pet dana nakon što je objavio video, Kenan Bibuljica kaže da svakodnevno dobiva prijetnje, a požalio se i na tretman koji je imao u policiji, prenosi Klix.

"U nedjelju naveče sam od prijatelja H. B., koji je snimao incident, dobio snimak. Došao sam kući i pitao oca hoće li biti uz mene ako snimak postavim na YouTube i Facebook. Odgovorio je kako hoće i ja sam to učinio, a već te večeri sam od DŽ. K. dobio prijetnje. Ubrzo mi je prijetila i njena mama, koja je rekla kako će me pojesti crna zemlja ako ne uklonim snimak. Sljedećih dana javljali su se neki njihovi prijatelji, koji prijete kako će me istući. Nisam autor videa, ali sam ga objavio i on se još nalazi na mom Facebook profilu. Javljaju se i mnogi drugi ljudi, koji mi daju podršku, ali vjerujte da zbog prijetnji gotovo i ne izlazim iz kuće", kaže Kenan Bibuljica.

Dan nakon što je postavio snimak na YouTube i Facebook pozvan je u MUP TK na saslušanje. Kaže da su mu oduzeti telefoni i SIM kartica te da su ga u policiji tretirali poput kriminalca.

"Oduzeli su mi mobilni i rekli da za dva dana dođem po njega. Kada sam otišao po telefon, rekli su mi kako oni nemaju ništa više s tim. Prijetnje sam prijavio policiji, imam dokaze, ali me boli to što sam ispao kriminalac zato što sam objavio snimak", kaže Bibuljica.

(MONDO, foto: Klix)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE