• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radišiću tri godine zatvora!

Okružni sud Banjaluka osudio Mileta Radišića, Dragana Cerovca i Željka Katalinu na tri godine zatvora za slučaj „Medicinske elektronike“.

 Radišiću tri godine zatvora! Izvor: MONDO

Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda osudilo je Mileta Radišića, Dragana Cerovca i Željka Katalinu na po tri godine zatvora zbog manipulisanja akcijama „Medicinske elektronike“. Četvorooptuženi Nikica Bajić osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Sud je poništio ugovor kojim je Radišić kupio akcije „Medicinske elektronike“ i naložio da se akcije vrate u vlasništvo Republike Srpske.

Tokom iznošenja završnih riječi tužioci su pred sudijama ponovili dokaze kojima su, kako kažu, dokazali da je četvorka radila sve za šta ih tereti optužnica. Namjernim snižavanjem akcija, prividom aktivnog trgovanja i širenjem lažnih informacija Radišić je, po navodima Tužilaštva, za male pare postao većinski vlasnik Medicinske elektronike, a sve to uz pomoć ostalih optuženih. Tužilastvo za Radišića i ostale predlaže osuđujuću presudu. Završne riječi iznijela je i odbrana zajedno sa Miletom Radišićem koji je kratko rekao da se ne osjeća krivim, prenosi Alternativna televizija.

Sud je poništio ugovor kojim je Radišić kupio akcije „Medicinske elektronike“ i naložio da se akcije vrate u vlasništvo Republike Srpske.

Posebno vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je početkom oktobra prošle godine oslobađajuće presude vlasniku firme „Grand trejd“ Mili Radišiću i ostalim optuženima za zloupotrebe u slučaju „Medicinska elektronika“ te vratio predmet Okružnom sudu Banjaluka na ponovno suđenje.

Prije dvije godine taj sud je oslobodio Radišića, najvećeg akcionara „Medicinske elektronike“, u prvostepenom postupku, kao i Željka Katalinu, bivšeg direktora tog preduzeća, i Dragana Cerovca, bivšeg člana Nadzornog odbora i radnika Investiciono-razvojne banke (IRB) RS.

Njih je Specijalno tužilaštvo RS optužilo za manipulaciju cijenama akcija „Medicinske elektronike“ i štetu od 1,3 miliona maraka pričinjenu RS, ali je optužnica tokom postupka i mijenjana.

(MONDO, Foto: Alternativna televizija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE