• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kačavenda se oporavlja u bolnici "Sveti Sava"

Zdravstveno stanje vladike Vasilija koji je, prije šest dana smješten u beogradsku bolnicu "Sveti Sava", zbog "neuroloških ispada" poboljšano

 Kačavenda se oporavlja u bolnici "Sveti Sava" Izvor: MONDO

Zdravstveno stanje vladike Vasilija (Kačavenda), bivšeg episkopa zvorničko-tuzlanskog, koji je, prije šest dana smješten u beogradsku bolnicu "Sveti Sava", zbog "neuroloških ispada", u međuvremenu je osjetno poboljšano, saznaju "Novosti" u krugovima bijeljinskih ljekara, prijatelja tog vladike SPC, koji su na stalnoj vezi sa beogradskim kolegama.

Vladika je, po njihovi riječima, ima "tegobe koje nisu bile za potcjenjivanje od oduzimanja dijela tijela, ali i govora". Sada je, po riječima sagovornika "Novosti", "stanje prilično stabilizovano i u mogućnosti je da razgovara, sasvim je svjestan uz stalno poboljšanje u svakom pogledu".

Bivši episkop, koji je razriješen svih crkvenih dužnosti, ali ne i vladičanskog čina, operisan je na Neurohiruškoj klinici KBC Srbije u Beogradu, prije oko dva mjeseca, zbog malog moždanog udara.

Stanje mu se bilo do te mjere stabilizovalo da je, desetak dana, prije najnovijeg odlaska u bolnicu, služio svijetu arhijerejsku liturgiju u crkvi manastira Svete Petke, koji je on podigao, u bijeljinskom naselju "Pet jezera", gdje, inače, boravi od kada nije na čelu eparhije, čiji je episkop bio 35 godina, pišu "Novosti".

Vladika Kačavenda konačno i trajno razriješen je dužnosti upravljanja eparhijom zvorničko-tuzlanskom u maju ove godine. Smjeni je prethodio skandal sa vladikinim porno snimcima.

(MONDO, Foto: screenshot,YouTube)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE