• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od decembra aviolinija Banjaluka – Beograd

Avioprevoznik "Er Srbija" uvešće od 1. decembra redovnu dnevnu liniju na relaciji Banjaluka – Beograd.

 Od decembra aviolinija Banjaluka – Beograd Izvor: MONDO

U zimskom periodu polazak iz Beograda za Banjaluku predviđen je za 14.00 časova sa dolaskom u 14.55, dok je polazak iz Banjaluke u 15.25 časova sa dolaskom u Beograd u 16.20.

U toku ljetnog perioda planirana su dva talasa – prijepodnevni i večernji, tako da su utorkom, četvrtkom i subotom polasci iz Beograda u 8.00 časova, a iz Banjaluke u 10.45, dok su ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom polasci iz Beograda u 18.40 časova, a iz Banjaluke u 21.35.

Predstavnik kompanije "Er Srbija" Mirela Burda rekla je da će se ovakvom redom letenja hvatati velika lepeza destinacija iz Banjaluke ka Evropi, Australiji, Aziji i Americi.

Među konekcijama Banjaluke sa tranzitom u Beogradu su Amsterdam, Kopenhagen, Prag, Moskva, Milano, Stokholm, Brisel, Berlin, Dizeldorf i Rim, dok su od vanevropskih Abu Dabi, Šangaj, Sidnej i Melburn.

Burda je dodala da su u toku organizacione pripreme da se postavi i autobuska linija od banjalučkog aerodroma do centra grada.

Prema njenim riječima, od 12. do 19. novembra u ponudi "Er Srbije" je povratna karta na liniji Banjaluka – Beograd po cijeni od 79 evra za jednu i 109 evra za dvije osobe, za period putovanja do kraja marta.

Direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić rekao je da je ova saobraćajna ustanova spremna da podrži redovno odvijanje linije sa Beogradom, ali je apelovao da i institucije to učine kako bi linija dobila komercijalni karakter, za šta, kako je rekao, ima prostora.

"Er Srbija" raspolaže trenutno flotom od 10 aviona "boing 737" i četiri aviona "ATR", dok se u toku zimske sezone očekuje njihova zamjena sa 10 aviona "Erbas".

Do juna naredne godine očekuje se dupliranje frekvencija sa 73.000 sjedišta na 670 letova nedjeljno ka 40 destinacija.

U "Er Srbiji" planiraju četiri talasa polijetanja, dok će glavne evropske biznis metropole biti povezane sa jednim ili dva leta dnevno.

Prezentaciji kompanije "Er Srbija" u Banjaluci prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE