• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baštinac: Austrougarska bila okupator u BiH

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nikola Baštinac izjavio je Srni da je austrougarska vlast u BiH bila okupaciona.

 Baštinac: Austrougarska bila okupator u BiH Izvor: MONDO

"Cijela priča o Autrougarskoj i njihovom okupacionom periodu u BiH nije dobra ni za jedan od tri naroda. I franjevci su tada, kao duhovna i svjetovna elita hrvatskog naroda u BiH, bili šikanirani od austrougarskih vlasti, kao i muslimanski i srpski politički predstavnici", rekao je Baštinac komentarišući stav gradskih vlasti u Sarajevu da se do kraja godine obezbijedi do 30.000 KM za izradu idejnog rješenja za izgradnju spomenika austrougarskom prestolonasljedniku Francu Ferdinandu.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica kaže da naučnici i istraživači treba da daju ocjene za sve što se dešavalo u vrijeme austrougarske vlasti u BiH.

"Međutim, ponašanje sadašnje bošnjačke političke elite iz Sarajeva pokazuje gdje je i na čijoj strani takva elita bila 1914. i 1941. godine", rekao je Govedarica.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Zoran Đerić naglasio je da je BiH zemlja apsurda.

"Nepojmljivo je praviti spomenik okupatorima. To niko ne bi uradio, osim vlasti u Sarajevu, kojima bi bilo pametnije da novac za izgradnju spomenika Francu Ferdinandu daju gladnim ljudima", rekao je Đerić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE