• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas rasprava o energetskom sporazumu

Na dnevnom redu sednice su, pored predloga zakona o SSP više međunarodnih kreditnih aranžmana i predlog rezolucije o Kosovu.

 Danas rasprava o energetskom sporazumu  Izvor: MONDO

Na dnevnom redu sednice su, pored predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o kome su poslanici u četvrtak završili načelnu raspravu, više međunarodnih kreditnih aranžmana i kao poslednja tačka predlog rezolucije Vlade Srbije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji.

Energetski sporazum sa Rusijom predviđa izgradnju magistralnog gasovoda kroz Srbiju, podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru i modernizaciju Naftne industrije Srbije, za koju je ruski "Gaspromnjeft" ponudio oko 900 miliona evra.

Ponuda "Gaspromnjefta" je, kako je navedeno u Sporazumu, da učestvuje u zajedničkoj izgradnji gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, da bude vlasnik 51 odsto tog gasovoda i da učestvuje u izgradnji podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Najviše polemika u domaćoj javnosti izazvala je ponuda "Gaspromnjefta" od 400 miliona evra za 51 odsto deonica NIS-a, obećavajući dodatnih 500 miliona evra u investicijama do 2012. godine. Domaći eksperti su procenili da je knjigovodstvena vrednost NIS-a oko 1,2 milijarde evra, ali da je tržišna veća i mogla bi da dostigne oko tri milijarde evra.

U međuvremenu, Vlada Srbije je angažovala revizorsku kuću "Dilojt i Tuš" da proceni knjigovodstvenu vradnost NIS-a.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE