• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović "rotira" Silajdžića

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović preuzima funkciju predsjedavajućeg od Harisa Silajdžića.

 Radmanović "rotira" Silajdžića Izvor: MONDO

U intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" Radmanović je rekao da bi BiH trebalo da postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji u isto vrijeme kada i njene susjedne zemlje, ocijenivši da BiH ne zaostaje u velikoj mjeri.

"Pripadam onima koji misle da čitav region zapadnog Balkana treba primiti za kandidate što je moguće prije i da bi bio potpuno pogrešan pristup da kandidati sada postaju Srbija i Crna Gora, a da BiH ostaje iz toga isključena, računajući da su Makedonija i Hrvatska već kandidati", rekao je Radmanović.

On je naveo da BiH ne može brzo da ispuni odredjene obaveze prema EU zbog postojećih ustavnih ograničenja, ističući da zato "ne bi trebalo nikoga kriviti, već bi ta pitanja trebalo da se riješe na najbolji mogući način".

Srpski član Predsjedništva BiH, ocijenio je da se iz Sarajeva i Banjaluke svakodnevno iznose različita politička mišljenja, naglašavajući da će to morati da se promijeni, ako se
želi da "BiH funkcioniše, pa i da opstane".

"Sarajevo je glavni grad, najveći grad i sjedište najvećeg broja političkih partija. Kada dodje do promjene razmišljanja u najvećem gradu, kada dodje do promjene razmišljanja u političkom establišmentu najbrojnijeg naroda, onda možemo tražiti i promjenu razmišljanja drugih", rekao je on.

Radmanović je dodao da "za sada misli da je isključiva odgovornost za ukupno stanje u političkom establišmentu u Sarajevu".

Govoreći o ulozi Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u BiH, Radmanović je ocijenio da je ona, "ovakva kakva jeste, davno trebalo da prestane s radom".

On smatra da bi u BiH trebalo da dodje do transformacije ukupnog prisustva medjunarodne zajednice, pa samim tim i OHR-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE