• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavobolje zbog diplome sinu vodje vehabija

Žestoka previranja u Islamskoj zajednici zbog dodjele diplome profesoru Kurana, koji je sin vodje vehabija.

 Glavobolje zbog diplome sinu vodje vehabija Izvor: MONDO

Svečana dodjela diplome profesora Kurana dvanaestogodišnjem Abdulahu Porči, sinu vođe vehabija Muhameda Porče, koji se dovodi u direktnu vezu s Al Kaidom, izazvala je žestoka previranja u Islamskoj zajednici BiH, piše "Press".

Naime, na promociji Porčinog "vunderkinda" u najmlađeg hafiza u Evropi nije se pojavio niko iz Rijaseta Islamske zajednice, a poglavar IZ-a Mustafa Cerić i najbliži saradnici, prema tvrdnjama dobro upućenih, poludjeli su zbog organizovanja svetkovine pred nekoliko hiljada muslimana iz cijelog svijeta.

Poseban bijes vrha IZ-a na čelu s Cerićem Porča stariji i sljedbenici navukli su što su promociju mladog Abdulaha u profesora Kurana organizovali usred Beča, u prestižnoj kongresnoj dvorani „Austrija"! Zbog izostanka predstavnika Rijaseta, diplomu hafiza Porči mlađem, koji je do nje došao tako što je morao da nauči Kuran od korica do korica, uručio je predsjednik Islamske federacije u Beču Mehmet Turhan, a ovaj događaj svojim prisustvom "upotpunili" su i ambasadori svih islamskih zemalja koji su akreditovani u glavnom gradu Austrije.

Međutim, svi prisutni primijetili su da na "ovom velikom događaju za islam" nema predstavnika IZ-a BiH, iz kojeg novopečeni hafiz vuče korijene.

Prema tvrdnjama odlično obavještenih izvora Presa RS bliskih zapadnim diplomatskim krugovima u Sarajevu, razloge bošnjačkog bojkota dodjeljivanja profesorskog zvanja Porčinom sinu prije svega treba tražiti u  "snažnom pritisku predstavnika američke administracije u BiH", koji su liderima Islamske zajednice i reisu Mustafi Ceriću poslali nedvosmislenu poruku sa zahtjevom da se „bosanski muslimani moraju u potpunosti distancirati od ideologije Muhameda Porče i njegovih sljedbenika".

Izvori Presa RS otkrivaju da su reisu Ceriću ovi zahtjevi ispostavljeni još prošle godine kada je vehabijski "guru" Porča bio osumnjičen da je organizovao grupu koja je pokušala da izvede teroristički napad na američku ambasadu u Beču.  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE