• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeko nudi ostavku!

Glavni revizor RS spreman je da podnese ostavku jer "Putevi RS" nisu prihvatili revizorski izvještaj.

 Čeko nudi ostavku! Izvor: MONDO

Glavni revizor Republike Srpske (RS) Boško Čeko rekao je u nedjelju da je spreman da ponudi ostavku Narodnoj skupštini RS, jer "Putevi RS" nisu prihvatili izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji finansijskih izvještaja ovog preduzeća za 2006. godinu.

"Preduzeće `Putevi RS` nije prihvatilo naš izvještaj i prekršilo je zakonsku obavezu po kojoj je u roku do 60 dana od dobijanja konačnog izvještaja moralo da dostavi program mjera o ocjeni nepravilnosti. Konačni izvještaj im je dostavljen krajem prošle godine, a program mjera do sada nisu dostavili", rekao je Čeko gostujući u "Dnevniku" Radio-televizije RS.

Čeko je podsjetio da je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u nepunih osam godina obavila više od 400 revizija i da su svi njeni izvještaji bili prihvaćeni.

"Najavom da sam spreman da podnesem ostavku parlamentu RS dajem do znanja da meni nije stalo da po svaku cijenu zadržim fotelju i mjesto na koje se nalazim, već da neću da dozvolim da se narušava naš uspješan rad u proteklih osam godina", rekao je Čeko i najavio da će tražiti odgovornost Uprave i menadžmenta preduzeća "Putevi RS".

On je podsjetio da je Odbor za reviziju Narodne skupštine RS prihvatio izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS u vezi "Puteva RS" i da je donio zaključke po kojima je rukovodstvo ovog preduzeća dužno da sačini program mjera za otklanjanje nepravilnosti.

Čeko je rekao da Glavna služba za reviziju javnog sektora RS ima podršku Vlade RS i dodao da su Vlada i Služba predsjednika Srpske reagovali na preporuke revizije.

"Kada smo dali određene konstatacije i mišljenja kada je u pitanju Vladin konsolidovani izvještaj, Vlada je napravila plan i program i usvojila preporuke revizije", rekao je Čeko.

On je dodao da je i Služba predsjednika RS odmah reagovala kada je revizija utvrdila negativno mišljenje, odnosno da je smijenila odgovorne ljude, sačinila plan i program mjera i prihvatila sve preporuke revizije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE