• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak Lagumdžiji: Podržati dogovor iz Pruda

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak pozvao je predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju da podrži dogovor iz Pruda.

 Lajčak Lagumdžiji: Podržati dogovor iz Pruda Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak pozvao je predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju da podrži dogovor iz Pruda, koji su podržali i ministri inostranih poslova zemalja članica EU.

Lajčak je na sastanku sa Lagumdžijom rekao da reforme koje su potrebne za proces integracije u EU treba da bude izolovane od svakodnevne političke borbe za vlast, saopšteno je iz OHR-a.

On je izrazio nadu da će SDP pažljivo razmotriti zakone koji dođu u parlament BiH na osnovu dogovorenog u Prudu, u skladu sa principima izgradnje države koje zastupa ova stranka.

Lajčak je opisao ''regata pristup'' integraciji u EU koji predstavlja zdravu konkurenciju zemalja u regionu, pri čemu nijedna zemlja ne bi trebalo da trpi zbog unutrašnjeg političkog inata u pogledu pitanja za koja se zna da su od državnog značaja, saopšteno je iz OHR-a.

On je naglasio da su se u svim zemljama u kojima je proces pristupanja EU bio uspješan, vladajuće i opozicione stranke saglasile da je integracija u EU državni prioritet i sarađivale su u tome kako bi zemlja krenula naprijed.

"Činjenica da neka stranka nije u vlasti ne znači da nema nikakvu odgovornost, ako nikom drugom onda barem onima koji su izašli na izbore i njima dali svoj glas'', rekao je Lajčak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE