• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasprava budžetu i Silajdžiću 29. decembra

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH završio je današnji rad, a nastavak sjednice zakazan je za 29. decembar.

 Rasprava budžetu i Silajdžiću 29. decembra Izvor: MONDO


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH završio je današnji rad, a nastavak sjednice zakazan je za 29. decembar, kada bi trebalo da bude razmatran i Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2009. godinu.

Preostalo je da poslanici obave raspravu o izlaganjima tadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u UN i Savjetu Evrope, te rezoluciji Narodne skupštine RS o ciljevima i mjerama politike RS sa 14. posebne sjednice održane 15. oktobra.
Poslanici su danas usvojili Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koji propisuje odgovornost ljudi za držanje i zaštitu životinja.

Za kršenje zakona, kojim se zakonska legislativa u ovoj oblasti usklađuje sa zakonima EU, predviđene su kazne u rasponu od 30 KM do 20.000 KM.

Poslanici su ponovo u komisijsku fazu vratili Prijedlog zakona o graničnoj kontroli i Prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme.

Oba ova zakona dobila su u više navrata negativno mišljenje Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost, zbog čega je poslanik i član Komisije Mirko Okolić predlagao da se oni odbiju.

Srpski predstavnici u Komisiji smatraju da se ovim zakonskim prijedlozima nadležnosti prenose sa entitetskog na nivo BiH, zbog čega do sada nisu dali potrebnu entitetsku saglasnost.

Predstavnički dom odbio je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, za koji je visoki predstavnik Miroslav Lajčak ranije upozorio da je u suprotnosti sa duhom zahtjeva Evropskog partnerstva.

Predložena izmjena odnosila se na promjenu sastava komisije za izbor državnih službenika.

Poslanici su odbili principe Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, predlagača Jerka Ivankovića Lijanovića, koji smatra da postoji da postoji mogućnost da se stara devizna štednja isplati u novcu u roku od pet godina.

Nisu prihvaćeni ni principi Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, predlagača Ekrema Ajanovića iz Stranke za BiH, koji se od sredine 2007. godine nalazi u parlamentarnoj proceduri.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE