• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strategija protiv suzbijanja opojnih droga

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog državne strategije nadzora nad opojnim drogama u BiH za period od 2009. do 2013. godine.

 Strategija protiv suzbijanja opojnih droga  Izvor: MONDO

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog državne strategije nadzora nad opojnim drogama, sprečavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u BiH za period od 2009. do 2013. godine.

U saopštenju Savjeta ministara BiH navodi se da ova strategija određuje prioritete u borbi protiv zloupotreba opojnih droga i način njihovog ostvarivanja i osnov je za djelovanje organa vlasti, ustanova i drugih pravnih i fizički lica u BiH.

Opšti ciljevi Strategije obuhvataju povećanje svijesti putem obrazovanja zajednice i preventivnih mjera koje će se provoditi u različitim oblastima od zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i pravosuđa, kao i sistema informisanja, te suzbijanje i sprečavanje daljeg širenja zloupotreba opojnih droga, unapređenje legislative i njene primjene, jačanje institucionalnih kapaciteta i odgovornije uključivanje društva.

Za realizaciju ciljeva definisanih strategijom izradiće se državni akcioni plan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, koji će donijeti Savjet ministara na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH.

Prijedlog državne strategije nadzora nad opojnim drogama, sprečavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u BiH za period od 2009. do 2013. godine Ministarstvo civilnih poslova BiH dostaviće Parlamentarnoj skupštini BiH u proceduru usvajanja.

Savjet ministara BiH donio je Rješenje o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, koje je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.

Za članove Komisije imenovani su ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, entitetski ministri zdravlja Ranko Škrbić i Safet Omerović, zamjenici ministara pravde Srđan Aranut, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Vilim Primorac, finansija i trezora Fuad Kasumović, bezbjednosti Mijo Krešić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH Slavko Nikić, te šef Odjeljenja za suzbijanje zloupotreba opojnih droga u Ministarstvu bezbjednosti BiH Milana Škipina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE